27 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

“BOSNA – TS” – “ŽEPČE” 36:39

Rezultat utakmice pokazuje da su gledaoci u SRC Tešanj mogli da uživaju u sjajnoj rukometnoj predstavi. Bio je to okršaj druge i treće momčadi Sjevera, a ujedno i komšijski derbi. Ekipe koje su se ove sezone zasluženo našle u samom vrhu tabele. Nažalost, bila je to posljednja utakmica ove sezone, pa će ljubitelji rukometa u Tešnju morati sačekati početak nove, nadamo se uzbudljivije nego što je ova bila. Srednjoškolci su opravdali povjerenje publike, ali publika je ta koja je svaku utakmicu srcem bila uz Tešnjake.
Gosti su utakmicu otvorili silovito i ni u jednom trenutku nisu dozvolili domaćinu da uspostavi dominaciju, što pokazuje konstatno vodstvo Žepčaka u prvom poluvremenu, a na odmor odlaze sa četiri gola prednosti 17:21. U nastavku domaćini su se u par navrata približili gostima, ali su ipak uspjeli sačuvati tu prednost i bodove odnijeti u Žepče. Konačno, 36:39.
Zanimljivo je bilo gledati nadmetanje najraspoloženijih pojedinaca utakmice, Zlatka Isakovića kod Tešnjaka, koji je postigao 13 golova i nezaustavljivog Abdurahmanović Sedžada koji je 14 puta tresao mrežu domaćina. Kod “Bosne – TS” uspješni su bili i Omahić sa 8 pogodaka, Handžić i Kotorić sa po 4, dok su kod Žepčaka, Đurić sa 5, Karahasanović, Ćušković Barbarić i Hrustanović pogađali 4 puta. Raspoložen je bio i golman Ćoruša Damir.
Sve u svemu uspješna sezona Tešnjaka, koja će u nadolazećim sezonama, pod rukovodstvom Adžamije Avdije nastojati pomrsiti mnogima račune.
Bosna – TS: Sinanović A., Sinanović D., Kantić, Bradarić 2, Isaković H. 3, Isaković A., Mujkanović, Isaković Z. 13, Handžić 4, Omahić 8, Dolamić 1, Bajić, Tucaković 1, Jaćimović, Kotorić 4, Šaranović.
Trener: Adžamija Avdija
Žepče: Matijević 1, Karahasanović 4, Abdurahmanović 14, Ramljak, Ćušković 4, Gračo 1, Barbarić 4, Karatović, Hrustanović 4, Jozinović 2, Đurić 5, Ćoruša, Vrdoljak, Penava.
Trener: Avdić Enes
Sudije: Šatordžija Ognjen / Mešić Irhad
Delegat: Memić Fadil
Sedmerci: Bosna – TS: 5/4; Žepče: 4/4
Isključenja: Bosna – TS: 6 min.; Žepče: 8 min.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti