Braća Mihret i Mirnes trče maraton, polumaraton, trajl

Braća Mihret i Mirnes trče maraton, polumaraton, trajl

299
0
PODIJELI

Braća Mihret i Mirnes, diplomirani mašinski inžinjeri iz Miljanovaca, bave se napornim trkačkim disciplinama.Trče maraton, polumaraton i trail trčanje (trčanje u prirodi-planinama, ravnicama, šumama-sa maksimalno 20% asfalne staze od ukupne dužine). Trčali su do sada 28 polumaratona, 10 puta trail, dva maratona i više trka na 5 i 10 kilometara. Danas su u među prvih 15 u BiH u ovim disciplinama. Obzirom da su zaposleni ne mogu se potpuno posvetiti treninzima da bi ostvarili i bolje rezultate.

Mihret je rođen 1984. godine, Mirnes 1985. godine u Miljanovcima gdje su završili i osnovnu školu. Mihret je završio Mašinski tehničku, a Mirnes Elektrotehničku školu u Tešnju. Obadvojica su završila Mašinski fakultetu Sarajevu. Mihret radi u Pobjedi na poslovima razvoja, a Mirnes u Mann und Hummel BA na poslovima proizvodnje.

Trčat su počeli tokom studija u Sarajevu kada su učestvovali na prvim trkama. Kada su počeli raditi i privređivati stvorili su materijalne uslove za nastupe u takmičenjima u BiH i inostranstvu. Koliko im posao dozvoljava treniraju tako što pretrče sedmično oko 50 km. Stručno iskustvo prenosio im je jednu godinu poznati naš trkač na duge staze Islam Đugum..

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA