2.5 C
Tešanj
Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img

Budućnost i Borac u finalu 19. memorijala “Sakib Subašić – Manga”

U finale 19. Memorijalnog turnira “Sakib Subašić Manga” čiji je domaćin FK Borac iz Jelaha plasirali su se Budućnost iz Banovića i Borac iz Jelaha.
Utakmicu za treće mjesto u nedjelju (26.07.) u 16.30 sati igrat će ekipe Bosne iz Visokog i Bratstva iz Gračanice. Prvog dana turnira viđeno je čak devet pogodaka. U prvoj utakmici između Bosne i Budućnosti vidjeli smo dvije izjednačene ekipe, dosta jake igre i veliki broj prilika na obje strane.
U vodstvo su došli momci iz Visokog u 25. minuti utakmice pogotkom Čabaravdić Amara, a ekipa Budućnosti je golovima Zulić Adnana u 60. minuti , i Trumić Eldina u 80. minuti je došla do preokreta i konačnog rezultata prve polufinalne utakmice NK Budućnost – NK Bosna 2:1.

U drugoj utakmici viđeno je čak 6 pogodaka. Iako su domaći na kraju pobijedili, do vodstva je došla prva ekipa iz Gračanice golom Stjepanović Draženka u 27. minuti utakimice.
Borac izjednačuje u 35. minuti preko Subašić Nedima. Igrao se 52. minut kada do sada najbolji strijelac turnira Subašić Nedim postziže svoj drugi gol i dovodi Borac do prednosti od 2:1. Bratstvo se nije predavalo i već u 60. minuti utakmice dolaze do izjednačenja 2:2, ali samo šest minuta kasnije prekrasan pogodak mladog Hadžikadunića i Borac ponovo vodi, ovog puta sa 3:2. Četvrti gol za Borac i za konačan rezultat postiže Kurdić Haris u 83. minuti utakmice.
Moramo pohvaliti mladu ekipu Borca iz Jelaha koji su sa nekoliko iskusnijih igrača i većinom momaka iz juniorske postave napravili ovaj veliki rezultat i plasirali se u finale turnira čiji su izuzetni domaćini.

Tekst i foto: Jasko Sadiković

Povezane vijesti

Najnovije vijesti