Ova teška saobraćajna nesreća dogodila se 13. novembra 2018. godine oko 14 sati.

Prema navodima iz presude, on je taj dan, nakon što je konzumirao opojnu drogu “ecstasy”, sjeo za upravljač automobila BMW, svjestan da je zbog dejstva droge nesposoban za sigurnu vožnju.

Krećući se lokalnim putem Tešanjka -Tešanj, iz smjera prema Tešnju, po dolasku u mjesto Bukva, na mjestu gdje se put pruža pravolinijski i koji je pregledan, usljed dejstva droge je naglo i neočekivano prešao u suprotnu traku.

U tom trenutku iz suprotnog pravca je naišao “opel kadet”, kojim je upravljao Š. F., pri čemu je došlo do udara njegovog vozila u lijevu stranu “opela”.

Tom prilikom vozač “opela” zadobio je teške povrede, odnosno obostrane serijske prijelome rebara i grudne kosti, usljed kojih je došlo do tzv. paradoksalnog disanja i unutrašnjeg krvarenja od kojih je na mjestu nesreće preminuo. Njegova supruga Š. S., koja je bila na mjestu suvozača prilikom sudara je lakše povrijeđena.

Prema izjavama ocevidaca i famije nastradalog:

“Covjek se kretao svojom stranom u svojoj traci, a doticni vozac Bmw je presao dvije trake kako bi se susreo sa kadetom. On nije presao iz nerazumljivih razloga nego je preticao pa nakon toga presao u 3 traku(kao sto znate tri su trake na tom pravcu).
I trebate dodati da je u vjestacenje kao materijal izuzet snimak sa Madi TC koji je na sudu prikazan i uzet kao validan materijal, gdje se vidi ovo sto sam vam naveo.
I nakon prikazane snimke i svega sto ste naveli, sud mu je oprostio ovo djelo.”

Osim zatvorske kazne, Mirsadu B. je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od dvije godine, od dana pravosnažnosti presude, s tim što se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja mjere sigurnosti.

Oštećena Š.S. se sa imovinskopravnim zahtjevom upućuje na parnični postupak.

Presuda nije pravomoćna i na nju postoji mogućnost žalbe.