10.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
spot_img

Damir Galijašević i Nejra Brka nastupili na koncertu “Sevdah se vraća u grad”

Organizacioni odbor danonoćno je radio na tome ovo bude dosad neviđen koncert tog tipa u našem Žepču, što se i desilo. Publika u dvorani je mogla vidjeti da je u organizaciju uloženo mnogo truda i vremena, što je potvrdila brojnim aplauzima i čestitkama po završenom koncertu.
I ove kao i prošle godine izvođače su pratla dva orkestra: Tamburaški sastav “Stare tambure” iz Žepča i Ansambl “Đulistan”- Zenica/Žepče. Pored njih, publici se predstavio i solista na harmonici Damir Galijašević iz Tešnja.

Izvođači koji su nastupili su mladi ljudi koji njeguju tradiciju i sevdah, a to su:
-Mensura Bajraktarević, Sarajevo
-Nejra Musić, Sarajevo
-Esma Kovač, Breza
-Nejra Brka, Tešanj
-Zanin Berbić, Modriča
-Nermin Handžić, Tešanj
-Nikica Maglica, Žepče
-Ašir Mehmedović, Žepče.

Organizatori su, pored interesantnog programa, svim prisutnim priredili i niz iznenađenja, kao i mnogo humora koji nam je svima u ovim vremenima prijeko potreban.

Također, mogli smo vidjeti i impozantnu scenografiju u duhu tradicije koja je urađena vještim rukama i predanim radom naših sugrađana, gđe Suade i gosp. Esada Maglića.

Prelijepi plakat ovogodišnjeg koncerta dizajnirao je naš Adnan Dado Dervišević koji živi i radi u Sarajevu, a Žepče i Žepčake voli i pomaže evo i na ovaj način.

Voditelj koncerta i ove godine je bio žepački kralj scene, Semin Smajlović.

Kao i prošle godine, na ulazu u dvoranu goste je dočekala najveća džezva, koja je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda, a nudila je posjetiocima koncerta vruću kafu.

Pored kafe, prelijepe i nasmijane djevojke u narodnim nošnjama i anterijama, članice KUD-a “Slovo o Žepču”, posjetioce ove manifestacije su dočekale, te uz lokume i poslastice ih ispratile do njihovih mjesta u dvorani.

Napomenimo i to da je od ove godine koncert “Sevdah se vraća u grad” uvršten u oficijelni program tradicionalne manifestacije koju organizuju Dom kulture Žepče i Općina Žepče, “Žepačko ljeto”.

Kako istice predsjednik Udruženja “Spektar”, Bekim Bijedić, i ove godine su mladi Žepčaci i Žepčanke dokazali da se uz puno truda, rada i entuzijazma moze prirediti spekrtakularna multimedijalna manifestacija.

Ovom prilikom, članovi Organizacionog odbora se zahvaljuju svim Žepčankama i Žepčacima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju projekta, svim sponzorima i donatorima, kao i svima koji su svojim prisustvom uveličali “povratak sevdaha u naš grad”.

Žepče.ba

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti