Danas obdukcija tijela i dženaza stradalog dječaka

Danas obdukcija tijela i dženaza stradalog dječaka

207
0
PODIJELI

Smrt četrnaestogodišnjaka, M.M., iz Piljužića, u Federaciji BiH, čije je beživotno tijelo izvučeno jučer iz korita rijeke Usore u Tesliću, najvjerovatnije je nastupila usljed gušenja, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Po naredbi dežurnog tužioca tijelo je prevezeno u prosekturu dobojske bolnice gdje će biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, zajedno sa pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić, jučer su oko 10.30 časova, iz koritu rijeke Usore u Tesliću izvukli beživotno tijelo ovog četrnaestogodišnjaka.

Nestanak maloljetnika oko 7.00 sati prijavio je njegov djed kod koga je dječak boravio.

Porodica dječaka, koja se uključila u potragu, pronašla je njegov bicikl na plaži zvanoj „Radolinka“ u Tesliću, nakon čega su policijski službenici i pripadnici Vatrogasne jedinice Teslić izvršili pregleg dijela korita rijeke Usore, gdje su pronašli beživotno tijelo dječaka.

Ljekar mrtozornik, koji je prisutvovao uviđaju, izjasnio se da je smrt najvjerovatnije nastupila usljed gušenja, navodi se u saopćenju.

(FENA)

NEMA KOMENTARA