2.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Demoni s tri autobusa dolaze u Usoru

Već sedam dana u našem gradu vlada opća euforija pred utakmicu koja će se danas odigrati u Usori, a koja će odlučiti o prvaku Druge lige Federacije BiH, grupa Centar. Na ovoj utakmici igrači NK Bosna će potražiti svoje šanse za pobjedu, koja je jedini garant prolaska u Prvu ligu Federacije BiH.

Nakon što je, proteklog vikenda, Bosna deklasirala Stupčanicu, a TOŠK kiksao kod jake ekipe Borca iz Jelaha, otvorila se prilika da Visočani pobjedom u posljednjem kolu ostvare prolazak u veći rang takmičenja.

Naravno, sve ovo ne bi mogli bez svojih vjernih navijača Demona, a ove nedjelje, sa stadiona Luke, prema nekim slobodnim procjenama, na put ka Usori poći će njih preko tri stotine, koji će bodriti svoj klub do posljednje glasne žice i do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Uprava kluba, u duhu nogometne euforije koja vlada gradom proteklu sedmicu, obezbijedila je 3 autobusa, koja će prevući vjerne navijače do Usore, a vjerujemo da će veliki broj njih krenuti samoinicijativno svojim automobilima, te očekuje veliki broj Demona na ovoj historijskoj utakmici za NK Bosna.

Grupe navijača iz Visokog, tačnije ispred stadiona Luke, krenuti će u 13:00 sati prema Usori, te se pozivaju svi vjerni navijači ovog kluba, svi Demoni, da se priključe ovoj organizovanom putovanju, kako bi pokazali slogu u našem gradu i kako bi, naposlijetku, proslavili titulu i prolazak u Prvu ligu FBiH.

Također, vođe navijačke skupine Demoni zamolili su sve navijače i simpatizere koji će putovati u Usoru da ne nasjedaju na provokacije, jer se očekuje mnoštvo navijača TOŠK-a iz Tešnja, koji čekaju kiks Bosne za svoje slavlje. Pozvali su sve navijače da svojim fer i sportskim navijanjem motivišu igrače visočkog kluba da na terenu daju sve od sebe i ostvare toliko priželjkivanu pobjedu.

Na kraju ovog teksta dodati ćemo samo parolu, koja se čuje ovih dana u našem gradu: “Svi u Usoru nema izgovora!!!”

VIsoko.co.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti