Detalji akcije u Tesnju, “Dostavljač”: Drogu uzgajali u kutiji za jaja

Detalji akcije u Tesnju, “Dostavljač”: Drogu uzgajali u kutiji za jaja

3232
0
PODIJELI

Policija je u akciji “Dostavljač” na području Doboja razbila grupu koja se bavila švercom narkotika, a drogu su pokušali da uzgoje u kutiji za jaja, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Istragom je utvrđeno da je S.O. uzgajao drogu. Kod njega su u kutiji za jaja punoj zemlje pronađene zasađene sjemenke marihuane – rekao je izvor. Dodao je da se istražuje povezanost između svih uhapšenih i da se pretpostavlja da su sarađivali i djelovali kao grupa.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je akcija “Dostavljač” bila usmjerena na suzbijanje neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

– Pronađena je značajna količina narkotika i uhapšeni su E. K. i R. K. iz Tešnja, te S. G. i Đ. Đ. iz Doboja, dok je S. O. ispitan. Većina pronađene droge je bila upakovana u manjim količinama u plastične vrećice i najvjerovatnije spremljena za dalju preprodaju – rekli su u PU Doboj.

Prema našim saznanjima, nakon kriminalističke obrade osumnjičeni S:G je predat dobojskom Okružnom tužilaštvu, a ostali su pušteni da se brane sa slobode. Većina uhapšenih je, kako saznajemo, poznata po krivičnim djelima. E.K. je krajem prošle godine hapšen u akciji “Jug” Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu droge iz Albanije u BiH.

Zapljena

Policija je tokom akcije “Dostavljač” pretresla stanove osumnjičenih kao i vozila koja su koristili.

– Tokom pretresa pronađeno je ukupno oko 246 grama marihuane i oko 245 grama spida. Zaplijenjena je i veća količina sjemenki indijske konoplje, kao i ručno pravljene cigarete, tzv. džoint, digitalne vage i drugi predmeti – rekli su u PU Doboj.

NEMA KOMENTARA