23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Dilerima 6 godina zatvora

Alen Musić iz Doboja, Laris Travančić iz Usore i Admir Kreho iz Sarajeva osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na šest godina i četiri mjeseca zatvora zbog šverca heroina.

Musić je osuđen na tri godine, Travančić na dvije i po godine, a Kreho na deset mjeseci zatvora. Izricanju presude prethodilo je sporazumno priznanje krivice sve trojice osuđenih. Svi oni su s dobojskim Okružnim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice.

Prema navodima presude, Musić, Travančić i Kreho su od početka septembra pa sve do 26. novembra prošle godine švercovali heroin na području Doboja, Dervente i Gračanice. Drogu su preprodavali zajedno sa Harisom Kurtićem iz Tešnja protiv koga se vodi sudski postupak.

U presudi se navodi da je Musić heroin nabavljao od Krehe, Travančića i Kurtića, a oni su drogu nabavljali od njima poznatih osoba. Musić je zatim tu drogu prodavao direktno konzumentima na području dobojske regije. U presudi se navodi da je Travančić heroin nabavljao od njemu poznate osobe na području opštine Lukavac i davao ga Musiću, dok je Kreho posredovao i spajao prodavce heroina iz Sarajeva sa Musićem. Preprodaju droge su dogovarali putem mobilnih telefona ili tokom zajedničkih sastanaka.

Svi oni su uhapšeni u akciji “Šetač” u novembru prošle godine. Prilikom hapšenja kod Musića je pronađeno 17,4 grama heroina. Svi su odranije poznati policiji po činjenju krivičnih djela. Hapšeni su više puta i osuđivani zbog šverca narkotika.

GlasSrpske

Povezane vijesti

Najnovije vijesti