16.8 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Dinamo u Jelahu traži talente

Dugogodišnji kvalitetan rad u jednom od najbolje organizovanih fudbalskih klubova ne samo na području Općine Tešanj, Ze-do kantona već i šire, a riječ je o jelaškom Borcu, prepoznali su u zagrebačkom Dinamu. “Modri sa Maksimira” odlučili su da na Šibovima organizuju kamp za djecu od šest do četrnaest godina.

Na ovom kampu uz ingerenciju trenera iz Dinama Roberta Botunca i njegovog pomoćnika Andre Fistonića svoje fudbalskom umijeće dočarati će 50 dječaka iz Tuzle, Sarajeva, Tešnja, Mostara, Doboj Juga, Ljubuškog, Usore, Žepča i Jelaha.

Robert Botunac koji je radeći u Dinamovoj školi zaslužan za afirmaciju Luke Modrića, Darija Šimića ali još nekoliko momaka koji su nastupili ili još igraju za zagrebačke modre pojasnio nam je svrhu kampa u Jelahu

– Cilj ovog kampa je promocija našeg kluba upoznavanje rada s djecom u drugim momčadima a ta najtalentiranija djeca dobit će poziv da se predstave u Dinamu i ona koja zadovolje kriterije ostaju na Maksimiru.

Ona najbolja djeca koja su nadarena imaju priliku da sikoriste svoju šansu rekao je Botunac, koj je dodao i Modrić se kalio u BiH a danas igra u slavnom Real Madridu. Gosti ističu da su zadovoljni uslovima u Jelahu a za ovo područje BiH su zainteresovani i žele da ga imaju pod kontrolom kad su u pitanju talenti.

U Ovoj godini kamp pod okriljem Zgrebčana održan je u Vitezu i Čitluku kojem je prisustvovalo 150 djece većinom iz hercegovačkih gradova.

Dinamov kamp u Jelahu trajat će dp 24. augusta. Prije otvaranja kampa juniori domaćina odmjerili su snage u okviru prve utakmice polufinala Kupa ZDK sa vršnjacima iz Kaknja.

U tom meču pobjedu su odnijeli Kakanjci rezultatom 4:3

Halid Fejzić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti