19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Direktor Sejdinović: Sve je ovo nesporazum, umro je drugi pacijent

Obavijestili smo i efendiju da krenemo po mrtvog oca u bolnicu, a on nas je dočekao pitajući se šta se događa, govori Sinanova kćerka Aldijana. Majci i sestri pozlilo… Čak smo i smrtovnice poslali da se urade govori zet Haris.

Iz Opće bolnice Tešanj jučer oko šest sati obavijestili su porodicu Sinana Meškića, dugogodišnjeg pacijenta koji se liječi od ciroze jetre, da je on umro. Dan prije, kćerka Aldijana i njegova supruga odvezle su Sinana u bolnicu i sjedile nekoliko sati s njim u bolničkoj sobi. Potreseni viješću, odmah su pristupili organizaciji dženaze, dobivanja smrtnog lista, printanja smrtovnica, čak je i lokalni imam Ševal ef. Delić obaviješten da krene u bolnicu i da preuzme Sinanovo tijelo kako bi ga prevezli u gasulhanu. Ali, onda je uslijedio pravi šok.
Tužno gledao

Kada je Aldijanin muž Haris došao u bolnicu da završi neophodnu dokumentaciju, prolazeći pored bolničke sobe, ugledao je Sinana kako sjedi na krevetu i gleda prema vratima.

– Noge su mi se odsjekle- govori na početku razgovora Haris Merdić, Sinanov zet, te nastavlja:

– Nakon početnog šoka i stresa, ušao sam u sobu, pružio Sinanu ruku i u nevjerici gledao u njega. On me čak pitao jesam li dobro.

Nije mogao sakriti, nego je i Sinanu ispričao šta im je priredilo osoblje bolnice.

– Samo me tužno pogledao. Kada sam javio Aldijani i porodici da nije mrtav, tek je onda uslijedila drama.
Direktor Sejdinović: Sve je ovo nesporazum, umro je drugi pacijent

Iz tešanjske bolnice javio se direktor Rifat Sejdinović, koji nam je objasnio kako je došlo do nesporazuma. Drugi pacijent je umro, a javljeno je Meškićevoj porodici.

– Prilikom dolaska pacijenta Sinana Meškića uzeta su tri broja mobilnih telefona da se obavijesti porodica ako se stanje pogorša, a u isto vrijeme bio je i pacijent Velić iz Zenice, osoblje je zabilježilo dva mobilna broja. Gospodin Velić umro je u šest sati, bio je teško bolestan, medicinska sestra je u pola osam pozvala na broj koji je ostavila Sinanova kćerka i pitala da li je to porodica Velić i u kojem su srodstvu. Vjerovatno je kćerka, gospođa Aldijana Merdić od silne brige prečula prezime i odmah rekla: “Jeste, ja sam mu kćerka.” Sestra, računajući da je obavijestila porodicu Velić, nije ni zvala porodicu Velić. Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma, kontaktirali smo porodicu Meškić, ali oni nisu htjeli razgoivarati – pojasnio je direktor Sejdinović.
Slijedi tužba

Kaže da će tužiti bolnicu.

– Ovo je krajnje neodgovorno i neprofesionalno. Bezobrazno je sa njihove strane što nam se nisu obratili, priznali svoju grešku, nekako bi nam svima bila lakše. Živog čovjeka da sahranjuju, neka ih je stid i sram – ističe Aldijana Merdić.

Avaz/ZOS radio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti