Dječak u Beogradu se objesio zbog TikToka

Dječak u Beogradu se objesio zbog TikToka

49
0
PODIJELI

Majku dječaka nisam vidjela od sinoć, a oca samo na kratko… Čovjek je bio van sebe, nije mogao da progovori. U jednom trenutku sam čula kuknjavu i zapomaganje majke… Ne mogu ni da zamislim kako se osjeća jedna majka kad vidi dijete u takvom stanju… Ovako za “Blic” priča komšinica koja živi u zgradi u Rakovici, u kojoj se sinoć odigrala neopisiva tragedija kada je desetogosišnji dječak pronađen bez svesti, obešen o krevet na sprat. Hitna pomoć je brzo po prijavi stigla na lice mjesta, međutim mogli su samo da konstatuju smrt dječaka, piše Blic.

Dan nakon ove jezive nesreće zavladala je tišina i muk u Rakovici. Susjedi su u nevjerici da se tako nešto dogodilo. O porodici mališana za koju imaju samo riječi hvale…

– Oni imaju još jednog sina. Ta djeca su toliko dobra i pametna, vaspitana, njegovana… Ne mogu da vjerujem da je riječ o detetu koje prije desetak dana trčkaralo ovde oko zgrade i s kojim sam razgovarala, uvek fin i vaspitan, a sad ga nema… Uopšte ne mogu da dođem sebi. Pritisak mi je sinoć sločio na 200, od tuge sam se razboljela kad sam čula. Ne smijem ni da zamislim kako je roditeljima – s knedlom u grlu priča za Blic komšinica iz zgrade.

Komšija iz obližnje zgrade kaže za Blic da je saznao da se nešto čudno dešava kada je čuo viku na ulici. Čuo je da neko uporno moli da se donesu merdevine.

– Roditelji su izašli sa mlađim djetetom do prodavnice, a dječak je ostao sam u stanu. Kad su se vratili nisu mogli da otvore vrata, a dete se nije javljalo na telefon. Onda su zvali vatrogasce i policiju. Čuo sam kad je jedan čovjek vikao na ulici da neko donese merdevine, jer ih vatrogasci nisu imali, a nisu mogli da otvore vrata stana. Jedan od komšija je donio merdevine i onda su vatrogasci ušli kroz prozor i zatekli to što su zatekli – priča on.

Kako kaže, roditelje nesrećnog dječaka nije vidio nakon tragičnog događaja, niti iko zna kako je došlo do tragedije.

– Komšije sad pričaju da se dijete obesilo zbog igrice i nekakvog izazova na internetu. Ne znam zaista šta se desilo, ni da li je to tačno – kaže on.

I komšija iz zgrade pored je ostao zatečen. Kaže da dobro poznaje porodicu i nije mu jasno šta je moglo da prouzrokuje ovakvu tragediju.

– Čekao sam majku da dođe iz bolnice i kad sam izašao vidim vatragosce kako razvaljuju vrata. Šta se zapravo desilo niko ne zna. Nisam vidio roditelje od jutros. Dobro sam ih poznavao, divna porodica. Dečak je bio duša od djeteta. Zlatno dijete! Prošle godine došao ispred mog ulaza da mi pomogne da očistim sneg. Ovo je stvarno tragedija – i dalje u šoku priča komšija.

Jeziv izazov sa Tik-toka

Pojedini beogradski mediji prenijeli su da je do smrti mališana došlo jer je igrao takozvani “čelindž” iliti izazov, Blekaut na društvenoj mreži Tik-tok, međutim za ovu informaciju još nema nikakve potvrde, a istraga tragedije je u toku.

Ovaj izazov podrazumijeva da djeca stave kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju to mobilnim telefonom dok ne padnu u nesvijest. U Italiji je prije nekoliko dana preminula djevojčica (10) koja se ugušila igrajući upravo ovaj izazov. Svjetski mediji apeluju da se prijavi svaki nalog na kome se vidi šerovanje “Blekaut čelendža”.

NEMA KOMENTARA