28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Djevojčica (12) bježala policiji vozeći 170 na sat

Divlja vožnja po ulicama Zagreba od Trnja do udaljenog Petruševca, pa nazad do centra, odvijala se oko ponoći u nedjelju kada je bijeli mercedes C klase pokušao da umakne potjeri u kojoj je učestvovalo više policijskih automobila.

Luda vožnja mercedesa završila je u Mihanovićevoj ulici, odmah uz Hotel Esplanade, kada se automobil slupao, srećom bez žrtava, prenosi “Jutarnji list”.

Ali policajce koji su okružili mercedes, a koji su prije toga pola sata lovili po ulicama od Maksimira, nemalo je iznenadilo kada je iz automobila izašla 12-godišnja djevojčica.

O tome kako se djevojčica našla iza volana automobila svoje majke, koji je jedno vrijeme ispred policije vozio brzinom od nevjerovatnih 170 km/h, te je li ona upravljala automobilom, postoji nekoliko verzija.

Prema jednoj od njih, djevojčica je krišom uzela automobil kako bi se provozala do Mekdonaldsa, ali kada je vidjela da joj je policija za petama, u strahu je pokušala da pobjegne, te je na kraju slupala automobil.

Prema drugoj verziji, koju policija takođe pokušava da provjeri, djevojčica se u ludoj vožnji našla protiv svoje volje, odnosno ostala je zarobljena u mercedesu koji je ukrao jedan mladić, a koji je odmah nakon sudara, prije dolaska policije, napustio slupani automobil.

Sve ove verzije policija još istražuje.

Bilo kako bilo, zbog svojih godina djevojčica ionako ne može da odgovara pred zakonom, pa ju je policija odmah vratila kući.

Izvor: nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti