20.8 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Djevojka koja je porodila ženu u autobusu: ‘Nismo mi heroji, heroji su mama i beba’

Priča dana je hrabri čin četiri mlade djevojke, koje su u autobusu, po povratku iz Švicarske u BiH, a nakon ulaska u Sloveniju, porodile ženu.

Aldina Karić, 19-ogodišnja Lukavčanka, bila je jedna od tih djevojaka koja je učestvovala u ovom hrabrom činu. Aldina je u programu Radio Kameleona ispričala svoj nezaboravan doživljaj.

-Nijedan putnik neće zaboraviti ovaj događaj. Trudna žena je počela jaukati u ranim jutarnjim satima i počela se porađati. Mi smo odmah krenuli da pomažemo. Zahvalila bih se i vozačima autobusa i svim prisutnima koji su nam pomogli u ovom hrabrom činu, kazala je ona.

Na pitanje kako je skupila hrabrosti za ovako nešto, s obzirom da je vrlo mlada, te se nikada u svom životu nije doživjela slično iskustvo, Aldina kaže:

-Uopšte nismo razmišljale o tome. Nama je jedini cilj bio da sve prođe u najboljem redu. Ponosni smo na to što smo uradili, a nadam se da su i mnogi drugi.

Prema informacijama koje nam je Aldina dala, sve je nakon porođaja prošlo u najboljem redu.

Drama na putu od Švicarske do BiH: Četiri djevojke-putnice porodile ženu u autobusu

-Mi nismo heroji. Heroji su upravo tek rođena djevojčica i njena mama. Zahvaljujem se i njenoj porodici koja me stalno zove i zahvaljuje se i najvažnije je da su one dobro, kazale je Aldina.

Ona za Bportal.ba dodaje da su zajedno s njom mami Enisi H. pomagale Berina Katica i Azra Arnautović.

-Praktično, pomagali su svi u autobusu, koliko je ko mogao, a nas tri najviše. Najbitnije da se sve dobro završilo, kazala je Aldina za Bportal.ba.

(Bportal.ba)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti