25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Djevojkama iz Usore ukraden novac u luksuznom hotelu na Jadranu

Na adresu redakcije portala Crna-Hronika dostavljena je potresna ispovijest nesretnog događaja koji se desio našem sugrađaninu u Opatiji.

Dobar dan.. Supruga i njena rodica su boravili u hotel Grand Hotel Palace u Opatiji u periodu od 22.7 do 24.07.2019 godine gdje im je iz sefa u sobi kojoj su boravili otuđena veća kolicina novca. Menadžerica hotela nakon prijave i razgovara sa mojom suprugom, nije ponudila nikakvu pravnu pomoć niti ispriku za nastali događaj jer ista smatra da oni nemaju nikakvu odgovornost za nastalu situaciju..

Nema oštećenja ni na ulaznim vratima sobe kao ni na sefu koji se nalazio u ormaru od sobe. Zbog čega policija koja je uradila uviđajj kao i moja supruga imaju osnovane sumnjuje da je krivično djelo počinila osoba koja je zaposlena u navedenom hotelu?!

Supruga ima snimljen video zapis na kojem se vidi da se sef moze otvoriti sa lozinkom “000000” kao i svaki drugi safe u tom hotelu. A da se sef može otvoriti sa lozinkom “000000” supruga je saznala tokom boravka u Opatiji..

Video Player
 
 
00:00
 
00:36
 

Supruga mi je državljanka države Švicarske i pokrenuti će tužbu protiv hotela Grand Hotel Palace u Opatiji.

“Voljeli bi da se čuje za ovaj događaj s namjerom da se zaštite drugi turisti koji planiraju svoj boravak u tom hotelu” izjavio je svjedok nemilog događaja za portal Crna-Hronika.

Iz hotelskog sefa ukradeno je iznos od 200 dolara, 2100 franaka, 950 eura, 2700 kuna.

“Taj dan supruga je kontaktirala stranicu Booking preko koje su rezervirali hotel tražeći pomoć a njihova pravna služba Bookinga koja se nalazi u Londonu je kontaktirala i upravu Grand Hotel Palace u Opatiji. Ispričali su se i rekli da nisu u mogućnosti pomoći, te da im je žao što se to desilo” – nastavlja pričati svoju priču potreseni građanin BiH kojem je uništen godišnji odmor.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti