9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Doboj: Djevojčica prodata za hiljadu maraka

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o otkrivanju krivičnog djela trgovina djecom i krivičnog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, rekla je načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

zvještaji su podneseni protiv lica čiji su inicijali M.B, A.A. i I.B.

Lica M.B. i A.A. se sumnjiče da su u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine na području Doboja izvršili krivično djelo trgovina djecom, dok se lice I.B. sumnjiči da je 10. januara na području Visokog izvršio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Osumnjičeni su M.B. i A.A. u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine dogovorili prodaju maloljetnice licu I.B. koji ju je iskoristio.

Riječ je o djevojčici koja nema ni 15 godina.

Kako RTRS nezvanično saznaje, M. B. i A.a sumnjiče se da su dogovorili prodaju maloljetnice kako bi stupila u vanbračnu zajednicu sa I. B. za 1.000 KM.

I. B. ju je nakon izvršene kupoprodaje odveo u Visoko, saznaje RTRS nezvanično, gdje je izvršio obljubu maloljetne djevojčice iako je znao da se radi o licu mlađem od 15 godina.

I. B. je, saznaje RTRS, Mehedov sin, svi su iz Doboja, a riječ je o Romima.

Djevojčica je u januaru predata Centru za socijalni rad.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti