16.2 C
Tešanj
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Doboj / Drama u hotelu: Zaključao se u sobu i prijetio da će pucati

Policija u Doboju danas je imala nesvakidašnju intervenciju, nakon što im je prijavljeno da se N.V. iz Visokog zaključao u sobu u dobojskom hotelu “Park” , te zaprijetio da će pucati ako iko nasilno pokuša da u sobu uđe, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako se navodi, policiji je to prijavljeno oko 11.20 sati, a policajci, pripadnici Policijske stanice Doboj 1, u hotel su stigli nekoliko minuta kasnije.

Policajci su iz hotela evakuisali osoblje i sve goste, a zatim počeli pregovore s tim muškarcem. S njim su kroz vrata razgovarali oko 20 minuta, te su zadobili njegovo povjerenje, a on im je otvorio, nakon čega je stavljen pod kontrolu. Ispostavilo se da nije bio naoružan“, rekli su sagovornici “Nezavisnih”.

Tu je bila i ekipa Službe hitne pomoći, a ovaj muškarac je nakon toga prevezen na Odjeljenje neuropsihijatrije Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju.

S obzirom na to da je naknadno utvrđeno da je muškarac pozitivan na kornavirus, tri policijska službenika koja su bila u kontaktu sa njim su upućena u samoizolaciju.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti