DOBOJ: Kao Vidovita Radenka i Baba Persida za liječenje raka i skidanje...

DOBOJ: Kao Vidovita Radenka i Baba Persida za liječenje raka i skidanje magije uzela 810.000 KM

349
0
PODIJELI

Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izliječiti brojne bolesti od tri osobe uzela nevjerovatnih 809.616 maraka, saznaje Srpskainfo.

Ovo je jedna od najvećih prevara koje su do sada otkrivene na području Republike Srpske.

Zbog hapšenja Damjanovićeve, Policijska uprava Doboj organizovala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je načelnik Slobodan Radinković iznio detalje hapšenja i prevara koje je počinila osumnjičena.

Prema saznanjima Srpskainfo, Damnjanovićeva je davala oglase na televizijama gdje se predstavljala kao Baba Persida i vidovita Radenka, te navodila da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Još 2016. godine policiji je oštećena prijava da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da baba Persida liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

– Nakon toga one su stupila u kotakt sa njom i više puta joj slali novac. Tokom razgovora „Baba Persida“ je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka – istakao je izvor Srpskainfo.

Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

– Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila – rekao je naš sagovornik.

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počnila Damnjanovićeva, a u ovom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka.

Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao Vidovita Radenka.

NEMA KOMENTARA