20.8 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Dogovoren nastavak poslovne saradnje

Za kratko vrijeme postojanja JU Muzej Tešanj je postala jedna od vodećih ustanova kulture na širem području sjeverne Bosne i Hercegovine. Isto tako, Muzej je postao i jedan od najznačajnijih faktora u promociji turizma grada i općine Tešanj. Mi danas imamo veliki broj poslovnih partnera i prijatelja koji nam pomažu u širenju pozitivne energije iz našeg kraja, a naročito one vezane za promociju kulturno- historijske baštine.

Najveći broj grupnih dolazaka i posjeta našoj Ustanovi čine osnovne i srednje škole sa područja Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona. Tu su i sportski kolektivi,zdravstvene ustanove, udruženja građana i penzionera, naši privrednici sa svojim biznis partnerima, te općinska administracija sa svojim gostima.

Ipak, među našim najznačajnijim partnerima je ZTC „Banja Vrućica“ iz Teslića, vodeći zdravstveno-turistički centar u Bosni i Hercegovini,pa i šire. U proteklih nekoliko godina,otkako postoji JU Muzej Tešanj, iz ovog centra put Tešnja je došlo na desetine autobusa sa gostima iz Hrvatske,Slovenije, Srbije,Austrije, Arapskih emirata, Katara… Gosti iz Banje Vrućice dolaze organizirano uz preporuku veoma ljubaznog osoblja iz marketing službe centra. Ovo su nam potvrdili sami gosti,a mi smo se u to i lično uvjerili.

Izvor: Muzej Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti