16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Dom Zdravlja Tešanj dobio rješenje o obavljanju DDD poslova

Dana 20.11. 2015.godine (petak) Dom zdravlja Tešanj su posjetili članovi stručne komisije pri Federalnom ministarstvu zdravstva s ciljem provjere neophodnih uslova za obavljanje djelatnosti preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (DDD).

Komisija je ocijenila prostor, kadar i opremu, te ustanovila da je Dom zdravlja Tešanj ispunio sve zahtjeve i zakonske kriterije za obavljanje djelatnosti preventivnih DDD poslova. Shodno tome, ustanova je dobila rješenje Ministarstva, što je čini jedinom zdravstvenom ustanovom na ovim prostorima, koja može samostalno obavljati ovu djelatnost. Naime, do sada je u kantonu saglasnost Ministarstva imao samo Zavod za javno zdravstvo ZE-DO kantona.

Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je kazao:” Početkom godine smo priložili zahtjev za obavljanje DDD poslova i nakon usvajanja svih neophodnih procedura, kriterija i zahtjeva, dobili smo saglasnost Ministarstva. S proširenjem djelatnosti i ponudom ovih usluga, JZU Dom zdravlja Tešanj je učinila korak naprijed, te postala jedina ustanova na ovim prostorima, koja je specijalizovana za ovu djelatnost. To je od velikog značaja za nas, ali i za lokalnu zajednicu i subjekte kojim treba DDD usluge.”

Povezane vijesti

Najnovije vijesti