25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Dr.Amir Dujsić postao subspecijalista kardiologije

 

Dana 23.05.2019 godine uposlenik naše ustanove dr.Amir Dujsić položio je subspecijalistički ispit iz kardiologije u UKC Tuzla i stekao zvanje subspecijalista kardiolog. Ovim je naša ustanova postala jača za svog kardiologa, a to će u daljem radu doprinositi poboljšanoj usluzi i većem zadovoljstvu naših pacijenata.

U narednim danima putem sredstava informisanja javnosti će biti prezentiran način rada i cjenovnik usluga u Kardiološkoj ambulanti JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj.

Dujsić dr Amir, sin Nedima i Emire, rođen je 29.04.1981 godine u Doboju. Gimnaziju završio u Tešnju, a Medicinski fakultet u Sarajevu. Od 2008 godine zaposlen u JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ u Tešnju. Specijalizaciju iz interne medicine završio 2014 godine u Sarajevu.

Subspecijalizaciju iz kardiologije u protekle dvije godine obavljao u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli i Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu. Član Udruženja kardiologa u BIH od 2010 godine. Od 2013 godine član Europskog udruženja kardiologa i redovni učesnik godišnjih kongresa Europskog udruženja kardiologa. Učesnik većeg broja kongresa i naučnih skupova iz oblasti interne medicine i kardiologije koji su održani u Bosni i Hercegovini i inostranstvu ( Zagreb, Beograd, Novi Sad, Ljubljana, Split, Opatija, Beč, Lisabon, Barcelona, Malaga, Pariz, Amsterdam, London, Minhen, Berlin, Rim, Budimpešta, Moskva).

Od 20.12.2018 godine obavlja dužnost VD direktora JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ u Tešnju.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti