18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Drama na hrvatskom primorju: Otac narkoman ostavio kćerku samu u autu pa krenuo na plažu

Podsjetimo, nemili događaj odvio se oko 1.50 sati ujutro, kada je komšinica čula plač djeteta koje je, srećom, ubrzo spašeno iz situacije koja je mogla biti kobna.

Trogodišnja djevojčica koju je nesavjesni otac, turista iz Njemačke, ostavio samu u automobilu u Banjolama u Hrvatskoj usred noći na utorak, nalazi se kod majke u Njemačkoj.

Podsjetimo, nemili događaj odvio se oko 1.50 sati ujutro, kada je komšinica čula plač djeteta koje je, srećom, ubrzo spašeno iz situacije koja je mogla biti kobna, piše Glas Istre.

Uhapšen je otac kod kojeg su pronađene i razne vrste droga. Branio se da je ostavio automobil na parkiralištu jer nije uspio da pronađe slobodan apartman. Potom je krenuo na plažu i ostavio dijete u automobilu marke BMW.

Kako se pokazalo, majka djeteta bila je u Njemačkoj i ona je preuzela devojčicu u četvrtak 28. jula. Protiv oca je podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Podsjetimo, dijete je nekoliko dana čuvao Centar za socijalnu zaštitu koji djevojčicu nije želio da da nesavjesnom ocu narkomanu. Stoga su čekali da dođe majka

Povezane vijesti

Najnovije vijesti