27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Drama u autobusu: Žena ušla s nožem u ruci i počela prijetiti…

U autobusu koji vozi na relaciji Sokolović-Kolonija – Ilidža danas se odvijala prava drama.

Naime, kako su ispričali građani koji su se zatekli u autobusu, na polaznoj stanici u Sokolović-Koloniji, u autobus u kojem je već bilo dosta putnika, ušla je žena sa nožem.

– Čim je ušla, vidjeli smo da ima nož. Odmah je počela mahati s njim i prijetiti. Vikala je… Nije nikom direktno prijetila tim nožem, ali mladić koji je bio odmah pored nje, strašno se uplašio. I ostali putnici su se prepali, ispričao nam je građanin koji se zatekao u autobusu. Kaže da je nešto vikala, ali da je nije razumo.

– Nerazgovjetno je govorila, pojasnio je. Vrlo brzo je, kako kaže, stigla policija te su je policajci i vozač jedva uspjeli savladati.

– Srećom, sve se završilo bez povrijeđenih, kazao nam je naš sagovornik vidno potresen onim što je doživio.

Ovaj događaj sarajevskoj policiji je prijavljen u 10.10 sati, potvrdila je za Oslobođenje Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS-a.

– Vozač autobusa je prijavio da je u autobus ušla žena u vidno lošem psihičkom stanju, te da ima nož. Patrola je odmah izašla na mjesto događaja, a pozvana je i Hitna pomoć, kazala nam je Novalić dodajući da je žena prevezena u bolnicu, na Psihijatriju.

I građanin koji nam je ispričao šta se dešavalo u autobusu ističe da “žena nije bila pri sebi”, a nezvanično se moglo čuti da je nedavno bila na liječenju na Psihijatriji.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti