14.2 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Drama u BiH: Pijana i naoružana “do zubi” prijetila komšiji. Oduzeli joj puške, pištolj i bombe!

Pronađeni i uz potvrdu oduzeti jedna lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj – revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene saopćeno je iz policije.

Policija iz Laktaša uhapsila je Banjalučanku B. M. (56) zbog sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako saznaje Faktor, muškarac iz Glamočana je prekjučer prijavio da mu je B. M., koja je također nastanjena u ovom naselju, uputila prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod njega izazvale osjećaj straha i ugroženosti.

Odbila je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Tokom hapšenja, ona je vrijeđala i prijetila policajcima, te se oglušila o policijsko naređenje čime je počinila prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Istog dana oko 18.15 sati, policijski službenici pronašli su i uhapsili B. M. koja je bila u vidno alkoholisanom stanju, prenosi gpmaljevac.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti