13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Drama u BiH: Pružao otpor pri hapšenju, tri službenika povrijeđena

Policija u Gradišci uhapsila je muškarca iz tog grada čiji su inicijali M. P., koji je vrijeđao policajce i pružao otpor prilikom hapšenja kao i u prostorijama Policijske uprave Gradiška, pri čemu su tri policajca povrijeđena, kao i osumnjičeni.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja sinoć u 23.10 časova u ulici Svetozara Markovića kontrolisali automobil marke “tiguan” i da je suvozač M. P. izašao iz vozila i vrijeđao policijske službenike, te se oglušio o naređenje policije da prestane.

– Tokom hapšenja navedena osoba je pružala otpor i nanijelo jednom policajcu tjelesne povrede. M. P. nastavio je sa vrijeđanjem policijskih službenika i u prostorijama Policijske uprave Gradiška, kao i sa pružanjem aktivnog otpora, te je tom prilikom zadobio tjelesne povrede kao i još dvojica policijskih službenika, a zatim je upotrebom fizičke snage oštetio inventar u prostorijama za smještaj uhapšenih lica – navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv M. P. bude podnesen izvještaj za počinjena krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pišu Nezavisne novine.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti