18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Drama u Doboju: Pijan napao komšije, oštetio vozilo pa pucao na policiju koja ga je savladala

Nihad Mujdžić (58) iz Doboja uhapšen je zbog sumnje da je iz puške pucao prema patroli policije uzvikujući ”Allahu ekber” i ”Tekbir”! Srećom u pucnjavi niko nije povrijeđen, a policajci su Mujdžića savladali i uhapsili kada je ponovo pokušavao da napuni pušku.

Drama se odigrala preko vikenda u dobojskom naselju Čaire. Mujdžić je, pod dejstvom alkohola, prvo došao u dvorište komšijske kuće u kojoj žive braća Samir (37) i Sulejman Hadžić (39). Tada nije bio naoružan i sa Hadžićima je ušao u verbalni sukob i svađu. Oni su pozvali policiju i prijavili uznemiravanje i patrola je krenula na lice mjesta.

Razbio puškom vjetrobransko staklo

 Mujdžić je zatim otišao s njihovog imanja, ali je nedugo nakon toga s puškom u rukama izašao na lokalni put u Čairama. U policiji pretpostavljaju da je pušku uzeo iz svoje kuće.

– Dok je hodao putem naišao je automobil Fiat kojim je upravljao S. H. iz Maglaja. Osumnjičeni je zaustavio automobil i puškom nekoliko puta udario i razbio vjetrobransko staklo. Vozač je u strahu pobjegao – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

U međuvremenu je naišla patrola policije koja je naoružanog Mujdžića zatekla na lokalnom putu. Vidjevši policajce krenuo je ka svojoj kući.

– Policajci su mu vikali da baci pušku, ali nije ih poslušao. Oglušio se o policijska naređenja, a potom je iz puške ispalio više hitaca u vazduh. Potom je jedan hitac ispalio prema policajcima, koje je promašio i pogodio betonsku ogradu – rekla je Kerkez.

Nastavak članka na avaz.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti