Drama u Doboju: Pijan napao komšije, oštetio vozilo pa pucao na policiju...

Drama u Doboju: Pijan napao komšije, oštetio vozilo pa pucao na policiju koja ga je savladala

1034
0
PODIJELI

Nihad Mujdžić (58) iz Doboja uhapšen je zbog sumnje da je iz puške pucao prema patroli policije uzvikujući ”Allahu ekber” i ”Tekbir”! Srećom u pucnjavi niko nije povrijeđen, a policajci su Mujdžića savladali i uhapsili kada je ponovo pokušavao da napuni pušku.

Drama se odigrala preko vikenda u dobojskom naselju Čaire. Mujdžić je, pod dejstvom alkohola, prvo došao u dvorište komšijske kuće u kojoj žive braća Samir (37) i Sulejman Hadžić (39). Tada nije bio naoružan i sa Hadžićima je ušao u verbalni sukob i svađu. Oni su pozvali policiju i prijavili uznemiravanje i patrola je krenula na lice mjesta.

Razbio puškom vjetrobransko staklo

 Mujdžić je zatim otišao s njihovog imanja, ali je nedugo nakon toga s puškom u rukama izašao na lokalni put u Čairama. U policiji pretpostavljaju da je pušku uzeo iz svoje kuće.

– Dok je hodao putem naišao je automobil Fiat kojim je upravljao S. H. iz Maglaja. Osumnjičeni je zaustavio automobil i puškom nekoliko puta udario i razbio vjetrobransko staklo. Vozač je u strahu pobjegao – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

U međuvremenu je naišla patrola policije koja je naoružanog Mujdžića zatekla na lokalnom putu. Vidjevši policajce krenuo je ka svojoj kući.

– Policajci su mu vikali da baci pušku, ali nije ih poslušao. Oglušio se o policijska naređenja, a potom je iz puške ispalio više hitaca u vazduh. Potom je jedan hitac ispalio prema policajcima, koje je promašio i pogodio betonsku ogradu – rekla je Kerkez.

Nastavak članka na avaz.ba

NEMA KOMENTARA