14.7 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Drama u KCUS-u: Potukli se doktor Damir i medicinska sestra Merima

Da u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) malo toga štima pod vodstvom Sebije Izetbegović, supruge Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, brojni su primjeri.

Prekršajne prijave

U posljednje vrijeme događaju se i sukobi među radnicima. Kako saznaje “Dnevni avaz”, prošle sedmice, tačnije u srijedu, 27. septembra, došlo je do fizičkog sukoba između doktora i medicinske sestre!

Ova informacija za “Avaz” je potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– U srijedu, 27. septembra, policija je zaprimila dojavu da je došlo do sukoba između doktora D. K., rođen 1963. godine, i medicinske sestre M. R., 1990. godište. Protiv oba lica pokrenuta je prekršajna prijava zbog sukoba, prvo verbalnog, a potom fizičkog – rečeno je iz policije za “Dnevni avaz”.

Kolege svjedočile

Kako saznajemo, potukli su se doktor Damir K. i medicinska sestra Merima R.

Pljuštale su i uvrede, pa je u jednom trenutku Merima rekla doktoru Damiru da je “najobičnija seljačina”.

Također, saznajemo da je sukob prijavio zaštitar koji je svemu svjedočio.

Sukob su vidjele i ostale kolege Damira i Merime.

U KCUS-u muk i mrak

Kao i u većini slučajeva do sada, upiti “Dnevnog avaza” upućeni pres-službi KCUS-a su uzaludni jer godinama nismo dobili odgovor na brojna pitanja i teme od velike važnosti za građane, pacijente…

Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a, otišla je i korak dalje, pa je novinarima “Avaza”, svojim nekadašnjim kolegama, blokirala privatne brojeve mobitela.

Strahovlada Sebije Izetbegović, izgleda, nema kraja.

Izvor: avaz.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti