17.6 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Drogiran ubo djeda nožem, a baku posjekao komadom tanjira

Danijel Remić (21) iz Istočne Ilidže ponovo je optužen da je tražeći novac od djeda i bake nožem ubo djeda u nadlakticu, a baki komadom polomljenog tanjira nanio povrede nadlaktice.

Remić je opet optužen za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a za isto djelo je optužen i lani, kada je čakijom baki i djedu zaprijetio da će ih ubiti ukoliko mu ne daju novac.

Takođe je lani bio optužen da je tukao baku G.R., odnosno zadao joj više udaraca šakom po glavi i ramenima, a i da joj je zaprijetio da će je ubiti ukoliko mu ne da novac.

Nasilnik je ovaj put, kako se navodi u optužnici, djeda i baku zbog para povrijedio nožem i staklom. Ponovo  je zaprijetio da će “sve ubiti ako mu odmah ne daju novac” te im je drogiran polupao stvari u kući.

Naime, protiv njega je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo novu optužnicu, koju je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

On se, inače, nalazi u pritvoru od 2. septembra.

Novom optužnicom se Remiću stavlja na teret da je 30. avgusta u popodnevnim časovima u porodičnoj kući primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje djeda B.R. i babe G.R.

“Uputio im je riječi prijetećeg sadržaja: ‘Ja ću vas sve ubiti ako mi odmah ne date novac’, da bi potom pod uticajem opojnih droga polupao stvari po kući. Nakon toga je fizički napao svog djeda B.R. hladnim oružjem, tj. nožem, koji je usljed toga zadobio povrede u vidu ubodne rane u predjelu lijeve nadlaktice. Potom je fizički napao svoju babu G.R. komadom polomljenog tanjira i tom prilikom joj je nanio povrede u vidu otvorene rane lijeve nadlaktice i nagnječenja lijeve nadlaktice”, navodi se u optužnici.

Vijeće Osnovnog suda u Sokocu donijelo je rješenje kojim se osumnjičenom produžava pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže godinu. Pritvoren je zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za to se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kako su “Nezavisne” ranije pisale, Remić je dobro poznat policiji i tužilaštvu zbog droge i nasilja prema djedu i baki.

On je takođe optuživan za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari jer je krajem 2020. godine u Istočnoj Ilidži iz dvorišta kuće, vlasništvo T.M., zajedno sa jednom osobom “posudio” golf 2.

Oni su tada pronašli ključeve na suvozačkom sjedištu, odvezli auto, a potom su ga istog dana vratili na mjesto odakle su ga uzeli.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti