22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Drugi let kompanije Iberia iz Madrida na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Drugi let kompanije Iberia iz Madrida, sa oko 110 putnika, dočekali su predstavnici Visit Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zatim Ministar privrede Kantona Sarajevo, Zlatko Mijatović ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Vesna Andree Zaimović predsjednik Udruženja turističkih djelatnika u Kantonu Sarajevo, te predstavnici turističkog sektora, kao i značajan broj vodećih turističkih agencija i tour – operatera.

Na inicijativu Aerodroma Sarajevo i agencije SamaTravel Touroperador upriličen je i drugi radni sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima uvođenja dodatnih letova, kao i proširenju saradnje za 2025. godinu, gdje su lokalni tour-operatori izrazili spremnost da se uključe u organizaciju putovanja gostiju, turista iz Kraljevine Španije.

Zlatko Mijatović je istakao činjenicu da će Vlada Kantona Sarajevo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nastaviti pružati podršku, koja ni do sada nije izostala i dala rezultat u vidu povećanog broja letova i dolazaka turista u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Omogućavanjem direktnih letova između Sarajeva i Madrida, otvaramo mogućnost za nova iskustva, povećanu ekonomsku razmjenu, što donosi mnogobrojne prilike za investitore iz obje zemlje.

“Ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji, Vesna Andree Zaimović je pružila veliku podršku realizaciji ovog Projekta i ovom prilikom joj se zahvaljujemo na njenoj posvećenosti pri jačanju diplomatskih, kulturnih i ekonomskih odnosa naše dvije zemlje.” navode sa Međunarodnog aerodrom Sarajevo.

Gđa Da Graca, direktorica kompanije Sama Travel je potvdila da će Sarajevo i Bosna i Hercegovina, sigurno biti uvršteni i u plan za naredne godine, te vjeruje da će Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu privući veliki broj turista iz Kraljevine Španije.

Također, uspostavom direktnih letova između Sarajeva i Madrida, otvara se prilika za lakši transfer putnika iz centralne i južne Amerike, kojima Madrid služi kao glavna transferna tačka u Evropi.

Putnicima koji su doputovali u organizaciji Sama Travel, agencije iz Španije, podijeljeni su simbolični pokloni i pružene informacije kako najbolje upoznati bogatu turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je prva grupa putnika u istoj organizaciji u Sarajevo doputovala 25. maja, a navedene aktivnosti su realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, koja je imala značajnu ulogu u pregovorima sa aviokompanijom Iberia, kao i sa agencijom SamaTravel Touroperador koja realizira ove letove. Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje, te će pregovori biti nastavljeni sve do procesa realizacije redovnih sezonskih, kao i cjelogodišnjih letova na ovoj ruti.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti