32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Državljanin BiH na granicu došao naoružan i pun droge pa pokušao pobjeći

Na graničnom prelazu Slavonski Brod, na ulazu u Hrvatsku, policijski službenici su u saradnji sa carinicima 3. septembra u večernjim časovima kontrolisali teretno i priključno vozilo bh. registracionih oznaka, kao i 41-godišnjeg vozača, državljanina BiH.

Kako navodi brodsko-posavska policija, prilikom vršenja granične kontrole 41-godišnjak je dobrovoljno predao 38,75 grama droge amfetamin.

Tokom dalje kontrole korišten je službeni pas za detekciju droga, koji je reagovao na prisutnost droga u kamionu, zbog čega su policijski službenici zatražili nalog od Općinskog državnog odvjetništva za pretragu vozila, prenosi GP Maljevac.

Policijski službenici su 41-godišnjem vozaču ponudili testiranje na drogu, što je on odbio, a prilikom smještanja u službeni automobil osumnjičeni je pokušao pobjeći, u čemu ga je policija spriječila, uz primjenu sredstava prisile.

Na osnovu naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policijski službenici su izvršili pretragu teretnog i priključnog vozila uz pomoć službenog psa. Tom prilikom je pronađena jedna automatska puška, dva pištolja s 47 komada pripadajuće municije.

Tokom pretrage je pronađeno i 4220 grama marihuane, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti