22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Državljanin BiH osuđen zbog prodaje dva kilograma eksploziva

Okružni sud u Ludvigsburgu osudio je državljanina Bosne i Hercegovine (35) na 27 mjeseci zatvora zbog skladištenja i prodaje dva kilograma eksploziva prije godinu i po dana, u stanu u Ludvigsburgu.

Kako su prenijeli njemački mediji, eksploziv je prodao desničarskim ekstremistima.

Inače, državljanin BiH je u sudnicu sproveden iz zatvora, gdje se nalazi zbog sasvim drugog krivičnog djela, koji ima veze sa njegovom ovisnošću o narkoticima.

Kako se navodi u sudskoj dokumentaciji suda u Ludvigsburgu, javno tužilaštvo optužilo je ovog bh. državljanina da je novembra, 2022. godine preprodao dva kilograma eksploziva, od kojih je 0,4 kg iskorišteno kako bi se provjerio kvalitet eksploziva.

Inače, optuženi nije želio da priča o ovom konkretnom slučaju, ali je priznao sve što mu se stavlja na teret. On je samo dodao da nije znao kome prodaje eksploziv, već je u priznanju rekao da ga je prodao “trećoj strani”.

Inače, policija je za ovaj slučaj saznala na osnovu anonimne dojave i to navodno od strane osobe koja je bila prisutna u stanu tokom prodaje eksploziva.

Nakon sprovedene istrage, javno tužilaštvo je podiglo optužnicu, a sve je okonačno osuđujućom presudom, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti