14.4 C
Tešanj
Srijeda, 7 Juna, 2023

Državljanin BiH platio kaznu 54.750 eura: Pokušao krijumčarenje, pa platio paprenu kaznu

Brodski carinici su provodeći pojačane mjere nadzora detaljno pregledali automobil, u kome je muškarac pokušao prenijeti veliku sumu novca.

Preko 200.000 KM, pokušao je preko graničnog prelaza unijeti u Hrvatsku jedan BiH državljanin.

Iako je gotovinu proračunato sakrio u teretnom vozilu BiH oznaka kojim je upravljao te se dovezao na granični prelaz Šamac juče prijepodne, da nešto skriva vidjelo mu se na licu pa su brodski carinici provodeći pojačane mjere nadzora detaljno pregledali njegov automobil.

-Detaljnim pregledom predmetnog teretnog vozila uz upotrebu opreme iz projekta HERCUL III utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedišta suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobilni telefoni. Pregledom je pronađeno preko 200.000 KM koja novčana sredstva vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, a nađena su i dva mobilna telefona marke Iphone P20 pro i Samsung Galaxy S23 ultra- kažu iz Carinske uprave.

Rezime njegovog postupka je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Koliko? Vozač je morao platiti preko 100.000 KM kazne. Platio ju je odmah bez problema, a pronađena dva mobilna telefona su mu trajno oduzeta, prenosi BosnaInfo.

 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,114FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti