21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Dubioza kolektiv i AS Group obradovali štićenike Zavoda u Pazariću

U Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću upriličeno je druženje štićenika i članova benda Dubioza kolektiv, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Potaknuti akcijom u kojoj je grupa građana putem socijalnih mreža organizovala sakupljanje paketića za štićenike Zavoda, odlučili smo da im i mi pokušamo malo uljepšati novogodišnje praznike. Zato smo organizovali ovo druženje i u opuštenoj atmosferi uz akustične instrumente zasvirali i zapjevali sa rajom u Pazariću – izjavili su članovi Dubioza kolektiva.

Ovoj akciji priključila se i AS Grupacija, koja je obezbijedila novogodišnje paketiće za svih 336 štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću, te donaciju prehrambenih proizvoda Klasa, Sprinda, Vispaka, Kenta, Mastera i Oaze, koji su neophodni za dalji rad Zavoda.

Vrijeme je darivanja, pa Dubioza Kolektiv i AS GROUP pozivaju i sve ostale privredne subjekte, javne ustanove i pojedince da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti