13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Dvanaestogodišnjak se objesio jer su ga zadirkivali zbog mucanja?

Dječak (12) iz Sjenice izvršio je samoubistvo u blizini svoje kuće, tako što se objesio o drvo. Prema priči mještana, dječak je navodno trpio zadirkivanja, a bio je veoma nadaren za matematiku i dobar učenik.

Pronašli su ga obješenog, a upotrebio je konopac koji se koristi za vezivanje bala sijena. Ovo je prava tragedija, sve nas je pogodilo. Porodica je živjela u teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dječak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe – kažu za Rinu vidno potreseni mještani sela Gradac.

Mještani kažu da je dječak volio školu.

Bio je jako inteligentan, naročito je volio matematiku. Iz glave je znao da sabere i podijeli velike brojeve. Ukoliko se na njega vršio pritisak ili povisio ton, zastao bi, zablokirao se i počeo da muca. Baš zbog toga su ga zadirkivali. Dječaka su zbog te mane ismijavali, ali on se trudio da to stoički podnese, kao i uslove u kojima je živio – rekao je poznanik njegove porodice, prenosi Alo.

On je podsjetio da su za dječakovu porodicu ranije objavljivani apeli kako bi im se omogućio pristojan krov nad glavom, prenosi Hayat TV.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti