15.6 C
Tešanj
Petak, 1 Decembra, 2023

DVD Tešanj 1905: Memorijalni malonogometni turnir

Danas je u Tešnju u organizciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tešanj 1905 upriličeno sjećanje na dva poginula pripadnika ovog društva odnosno na Hodžić Mensura i Handžić Muju. Nakon polaganja cvijeća na spomen ploču, prisutni su se uputili u obilazak mezarja kako bi svako na svoj način odao poštu.

Nakon toga je uslijedio IV Memorijalni turnir u sjećanje na pomenutu dvojicu pripadnika DVD Tešanj 1905. Tradicinlano na turniru su snage odmjerile ekipe privrednika općine Tešanj i vatrogasaca sa ovog područja. Ujedno je za sve prisutne pripremljen poznati „vatrogasni“ grah, a u čiju pripremu se dao predsjednik DVD Tešanj 1905 Jasmin Hotić.

Tehnički sekretar ovog društva Samir Hatibović zahvalio se svim privrednicima sa područja općine Tešanj na podršci za organizaciju ovog memorijalnog turnira, te ujedno ističe kako je ovogodišnja podrška općine Tešanj ovom memorijalnom turniru izostala.

Ujedno napomenimo da Dobrovoljno društvo Tešanj 1905, ove godine obilježava 100 godina svog postojanja na ovim prostorima a prema riječima sadašnjeg Predsjednika, društvo kontinuirano daje doprinos ovoj sredini.

Radio ZOS

Povezane vijesti

Najnovije vijesti