16.3 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

“Dvica” postigla cijenu veću od 80.000 eura. Evo i zašto

Volkswagen Golf ima ogromnu masu obožavatelja za koje je GTI svetinja. A među njima vjerovatno najbolje kotira Volkswagen dvica. U SAD je druga generacija Golfa na aukciji postigla cijenu od nevjerovatnih 87.000 dolara ili 80.300 eura.

Upravo tako, neko je za VW Golf II izdvojio iznos po kojem se može dobiti novi Golf R, i to dva primjerka. A za ovako visoku cijenu kriva su dva kupca koja su zaratila i podizala iznose u nebo.

Naime, tok aukcije je išao uobičajenim ritmom do iznosa od oko 35.000 dolara, a onda su se ponudama izdvojila dva korisnika, Kbod i Pablovv. Ostali su otpali do 45.000 dolara, a onda su preostala dvojica na Golf navalila kao da se sprema sudnji dan. Zaustavili su se na spomenutom iznosu koji je ponudio Pablovv.

Aukcija na Bring-A-Traileru je izazvala neviđen interes. U njoj je učestvovalo više od hiljadu korisnika, a oglas je prikupio preko 620 komentara.

Recimo i kako je predmet aukcije bio VW Golf II 16V iz 1992. godine s 85.000 prijeđenih kilometara. Automobil je u više no pristojnom stanju, s bogatom opremom i potpunom servisnom historijom piše lokalni portal Source.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti