23.5 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Dvije teške nesreće jutros u BiH: Povrijeđeno šest osoba

Jutros nešto poslije 6 sati na magistralnoj cesti M-17 kod južnog mostarskog prigradskog naselja Ortiješ, na izlazu iz grada došlo je do teže saobraćajne nesreće u kojoj su sudjelovala dva automobila i u kojoj su tri osobe ozlijeđene.

U ovoj nesreći sudjelovali su vozači osobnih automobila Golf i Opel na kojima je nastala veća materijalna šteta. Nakon sudara, Golf je odbačen oko 50 metara dalje i završio je u jarku.

Tri osobe su zadobile ozljede neutvrđenog stepena.

A, na magistralnoj cesti M-17 kod mostarskog naselja Zalik, na izlazu iz grada Mostara oko 9.45 došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su sudjelovala tri automobila i u kojoj su tri osobe ozlijeđene.

U ovoj saobraćajnoj nesreći sudjelovali su vozači automobila Opel, Opel i Citroen na kojima je nastala značajna materijalna šteta. U nesreći je sudjelovalo i jedno vozilo hrvatskih registarskih oznaka.

Tri osobe su zadobile ozljede neutvrđenog stepena. Uviđaj su na mjestu nesreće uradili službenici Policijske uprave Mostar.

Na ovoj dionici magistrale stvorile su se gužve, saobraćaj se odvija usporeno, ali bez većih zastoja, piše Hercegovinainfo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti