23.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Dvojica bh. državljana uhapšeni zbog sumnje da su u Podgorici opljačkali stranu državljanku

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine uhapšeni su na graničnom prijelazu Dobrakovo zbog sumnje da su u Podgorici opljačkali stranu državljanicu.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju Uprave policije Crne Gore, muškarac F.I. (21) i maloljetnik star 17 godine su uhapšeni po potjernici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, na ulazu u Crnu Goru, na GP Dobrakovo.

“Oni su na granični prijelaz pristupili sa vozilom marke ‘Mercedes’ a u kojem je kontrolom pronađen startni pištolj. Sumnja se da su ova lica 29. oktobra, izvršila krivično djelo razbojništvo na štetu strane državljanke, na način što su ušla u njen stan i uz upotrebu prijetnje i sile otuđila 9.200 eura, 2.110 dolara, 7.000 indijskih rupija, 80 rupija Šri Lanke i 140 gruzijskih larija, kao i određenu količinu zlatnog nakita”, piše također u saopćenju crnogorske policije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili krivično djelo “Razbojništvo”, piše Klix. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti