16.3 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Dženana studij završila sa prosjekom 10,00, ali posao asistenta na fakultetu nije dobila

Uspjeh je završiti fakultet, ali je još veći uspjeh kada ste jedan od najboljih studenata na fakultetu i na univerzitetu na kojem studirate.

Takvi studenti u Bosni i Hercegovini nagrađuju se posebnim priznanjem “Zlatna značka”. Upravo su dva “zlatna studenta” gostovala u emisiji “Jutro za sve”.

Dženana Brčaninović Pravni fakultet završila je sa prosjekom 10.0 dok je Bakir Kudić na Medicinskom fakultetu imao prosjek 9.53, prenosi Studomat.

Dženana Brčaninović završila je Pravni fakultet na Univerzitetu u Sarajevu i to sa prosjekom 10,00. U svom putu preko trnja do zvijezda, navodi da je bilo nekih sitnih odricanja, ali društveni život nije trpio niti je zdravlje bilo ugroženo.

Tokom studija, Dženana nikada nije poništila nijednu ocjenu, nije učila za ocjenu, već za znanje. Nikada nije brojala stranice nego je sa uživanjem proučavala gradivo za ispit.

Bilo je otvoreno pet mjesta za posao asistenta, ja sam ispunjavala uslove za svako od njih, ali nisam izabrana.

Navodi da je bila razočarana kada je vidjela rezultate konkursa, ali je to motivira da još više uči i bude bolja u onom što radi. Ne gubi nadu te se nada da će u skorije vrijeme ponovo biti prilika.

Trenutno obavlja pripravnički staž.

 

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti