EDUKACIJA: “Klinička revizija”

EDUKACIJA: “Klinička revizija”

517
1
PODIJELI

Jučer je, u prostorijama Doma zdravlja Tešanj, s početkom u 14:00 sati, Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ) održala VII edukaciju za predstavnike Domova zdravlja Tešanj, Maglaj, Usora, Gradačac i poliklinike Medicus.
35 predstavnika iz spomenutih ustanova je imalo priliku detaljnije upoznati se sa pojmom, definicijom i značajem kliničke revizije, te vidjeti praktične primjere koji će pomoći timovima u izradi kliničkih revizija na njihovim radnim mjestima.
Znanje o ovoj temi je prenio dr.sci.med. Ahmed Novo, direktor AKAZ-a i dugogodišnji certificirani predavač. Kroz svoje izlaganje on je naglasio da: „klinička revizija predstavlja način pomoću kojeg se formalno evaluira zdravstvena zaštita postavljanjem standarda, mjerenjem aktivnosti i implementiranjem promjena. Revizija unapređuje zdravstvenu zaštitu posmatrajući trenutnu praksu i modificirajući je gdje je to neophodno.“

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

1 komentar

  1. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to exchange techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.

Comments are closed.