Edukativni escape room u Tešnju

Edukativni escape room u Tešnju

34
0
PODIJELI

U državi koju čine dva entiteta, jedan distrikt, deset kantona, 24 grada i 120 općina, koliko ste se puta zapitali kojem od ovih nivoa se trebate obratiti za rješavanje određenog pitanja? Čest je slučaj da se žalbe i prijedlozi građana i građanki odbijaju samo zato što su upućeni nivou vlasti koji nije nadležan za njihov problem.

Igra “Kako ću? …fali ti papir!“ funkcioniše na principu escape rooma. Escape room je igra u kojoj ekipa u ograničenom vremenu zajednički otkriva tragove, rješava zagonetke i izvršava zadatke u jednoj ili više prostorija kako bi napredovali i izašli iz sobe u kojoj se nalaze. Kako bi izašli iz našeg escape rooma, učesnici i učesnice morat će se suočiti sa jednim od najvećih problema naše birokratije – nedostajanjem jednog papira na šalteru!

Kroz ovaj projekat ilustriramo i upućujemo kritiku komplikovanosti javne uprave i administracije u našoj zemlji s kojom smo se dosad svi susretali, a pružamo i simulaciju mladim ljudima koje se na zabavan način mogu pripremiti za sve nedaće i probleme koji ih čekaju kada počnu sa “ganjanjem papira”.

Escape room će u Tešnju biti dostupan dva dana, u petak i subotu 5. i 6. februara 2021. godine u prostorijama Društvenog centra u Mekišu. Za učestvovanje je dovoljno da okupite ekipu koja se sastoji od 2 do 6 osoba te odaberete jedan od dostupnih termina i popunite prijavu na linku: https://calendly.com/kakocu/tesanj

Ovaj projekat iniciran je od strane studenata Anesa Hodžić, Elme Kodro, Emine Obradović i Erme Kurtović, a odvija se pod pokroviteljstvom fondacije Humanity in Action BiH.

Zbog situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, nošenje maski je obavezno tokom cijelog trajanja igre, a prije dolaska svake od ekipa soba će biti očišćena i dezinficirana. Obavezan dio igre su i rukavice koje će biti osigurane od strane organizatora.

Za više informacija posjetite:

Facebook stranicu: https://www.facebook.com/Fali.ti.papir/

Instagram profil: @kako_cu_

NEMA KOMENTARA