19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Eko Servis iz Tešnja prodaje bh. otpad Livnici u Sloveniji

Jedan od tešanjski lidera, izvoznika je i kompanija Eko Servis, koja prikuplja otpad (otpadno željezo, otpadni aluminijum, otpadni bakar, otpadni mesing, otpadni prokrom i otpadni papir) od bh. kompanija i izvozi ga izvan granica Bosne i Hercegovine.

Menadžerica kompanije Aldijana Džananović u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako se sirovine u Tešnju obrade, uradi se manipulacija, pakuje i izvozi u Livnicu u Sloveniji.

Dobru saradnju navodi imaju i sa bh. kompanijom BH Recycling, Natron Hayatom, te Eko Pakom.

Od ovog biznisa tvrdi Aldijana može se živjeti, iako kompanija osim što se bavi otkupom, proizvodnjom i preradom sekundarnih sirovina radi i druge poslove.

Zastupnici su ASIO group iz Češke, te rade i na projektima koji se tiču tretmana otpadnih voda.

“Radimo prečišćavanje emulzije i međunarodni transport. Trenutno se pripremamo i za veliki projekat koji realizuje Općina Tešanj, a koji se odnosi na izgradnju kanalizacionog kolektora”, kaže Džananović, navodeći kako su 2012. godine instalirali postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u firmi Mann+Hummel Ba Tešanj, a 2013. godine izvršili ugradnju UPOV-a u firmi MADI d.o.o. Tešanj sa kompletnim projektiranjem, proizvodnjom i montažom opreme za industrijskih otpadnih voda.

Eko Servis se prošle sedmice predstavio i na tešanjskom Sajmu privrede.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti