23.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Ekološka akcija čišćenja Kaloševića

U nedjelju, 13. aprila 2014. godine održana je ekološka akcija čišćenja nekoliko lokacija u MZ Kalošević, akciju su proveli članovi i simpatizeri KUD ”Ljiljan-Krin” Kalošević.

Akcija je započela nešto iza 09.00 h u vrlo ležernoj, ali ujedno i vrlo profesionalnoj radnoj atmosferi. Ova inicijativa članova ekološke sekcije koja djeluje u sklopu KUD ”Ljiljan-Krin” Kalošević okupila je na jednom mjestu građana, mlade ljude iz MZ Kalošević koji su se dobrovoljno javili da žele pomoći.

Akcija čišćenja završena je oko 15h, a u njoj je učestvovalo oko 50 članova KUD-a te organizatori akcije.

U toku akcije očišćen je Dom kulture i prostor oko doma, u dogovoru sa g. Dajdićem uklonjena je ograda oko doma te očekujmo izlazak geometra kako bi definisali prostor oko doma. U sklopu ove akcije očišćen je potok Melenik te prostor oko potoka. Volonterke i volonteri su prikupljani kruti otpad u mahalama Kaloševića. Prikupljena je
velika količina krutog otpada koja će kako je ranije dogovoreno sa KP ”Rad” biti odvezena na deponiju.

Po završetku akcije organizovano je osvježenje i ručak za učesnike. Ovim putem posebno se želimo zahvaliti našim kuharicama te donatorici koja je donirala ćevape za pripremanje ručka. Nakon ručka nastavljeno je druženje propraćeno pjesmom, sportskim igrama i kafom.

Sponosom možemo reći da su u akciji s jednakim entuzijazmom učestvovali dobrovoljni pojedinci, mala djeca, organizatori akcije te rukovodstvo KUD-a. Tokom akcije vladala je izuzetno pozitivna radna atmosfera, a posebno zadovoljstvo bilo je vidjeti veliki broj mladih okupljenih oko ideje da svoju mjesnu sredinu učine
ljepšom i čistijom. Cijelu akciju najbolje opisuju riječi organizatora: “Ovo je akcija onih koji vole Kalošević”.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti