16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Eldin Hodžić koji je ubio suprugu Almu Kadić opet osuđen na 35 godina

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavala sutkinja Indira Jahić, danas je nakon ponovljenog postupka izreklo presudu kojom je Eldin Hodžić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina zbog počinjenog teškog slučaja nasilja u porodici kojom prilikom je ubio suprugu Almu Karić.

Osim za ovo krivično djelo Hodžić je osuđen i za ugrožavanje sigurnosti te krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS (neovlašteno posjedovanje oružja).

Vrhovni sud Federacije BiH nedavno je Hodžiću ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 35 godina zatvora i predmet vratio Kantonalnom sudu Sarajevo na ponovno suđenje.

Hodžić je 4. jula 2021. godine u poslijepodnevnim satima hicem iz pištolja brutalno ubio suprugu Almu Kadić. Alma je ubijena ispred kuće koju su koristili njeni roditelja u Boljakovom Potoku. Nakon nasrtaja na njenu majku i prijetnji oca, Hodžić je Almi zadao nekoliko udaraca, zatim je pištoljem udarao po glavi, a potom joj je pucao u potiljak.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti