14.2 C
Tešanj
Četvrtak, 23 Maja, 2024

Filmska potjera: Muškarac u mercedesu bježao policiji od Maglaja do Zenice

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kepić Ibrahima (34), rođenog u Doboju, zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Prema optužnici, prava drama se odvijala 25. juna ove godine oko 19:40 sati, kada je optuženi Kepić bježao policiji od Maglaja do Zenice.

Sve je započelo anonimnom prijavom da Kepić Ibrahim sa još jednom djevojkom u Mercedesu posjeduju narkotička sredstva čija je primopredaja u toku.

Policijski službenici PS Maglaj su po dolasku na autobusku stanicu u Maglaju uočili navedeno vozilo Mercedes i prijavljenog Kepić Ibrahima kako stoji pored vozila.

Kepić je odmah nakon što je uočio policijske službenike sjeo u vozilo i naglo krenuo bježati. Policajci su mu mahali tablicom STOP, upalili zvučnu rotaciju, ali uzalud.

Kepić se oglušio na njihovu naredbu i naglo se udaljio u pravcu izlaza iz Maglaja.

Sve vrijeme su ga policijski službenici pratili pod rotacijama, ali bezuspješno, jer je Kepić nastavio bježati magistralnim putem prema općini Žepče.

Policijski službenici PS Maglaj su javili kolegala u PS Žepče da se odvija potjera, pa su ga i oni pokušali zaustaviti.

Kada mu je jedan policajac izašao na ulicu sa znakom STOP, Kepić je pomjerio
vozilo ka lijevoj strani kolovoza i velikom brzinom produžio vožnju u pravcu Žepča bez
zaustavljanja, a za sve to vrijeme za njim se kretalo službeno policijsko vozilo u kojem su se nalazili policijski službenici PS Maglaj koje vozilo je bilo pod rotacijom.

Kepić je jurcajući stigao na teritoriju grada Zenica, u mjestu Brce na magistralnom putu M-17.

Tu su ga čekale dvije policijske patrole PS Centar Zenica, koje su imale zadatak da zaustave vozilo Mercedes.

Oni su uočili vozilo Mercedes da se kreće saobraćajnom trakom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a za kojim se kretalo i policijsko službeno vozilo PS Maglaj sa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Kepić i tu izbjegava policijsku patrolu i nastavlja dalje prema petlji Blatuša, nakon čega su svi policijski službenici PS centar sa dva vozila krenula u potjeru za njim.

Kepić se sve vrijeme kretao o saobraćajnom trakom za vozila iz suprotnog smjera, na koji opisani način je ugrožavao ostale učesnike u saobraćaju.

Kraj policijske potjere se desio u mjestu Pečuj.

Tamo ga prestiže policijski automobil i preprečava put, drugi policijski automobil staje sa lijeve strane njegovog Mercedesa, a treće policijsko vozilo je stalo iza njega.

Kada su ga okružili, Kepić više nije imao gdje pobjeći pa se predao.

Kepića su tada lišili slobode policijski službenici.

Njemu će se suditi zbog krivičnog djela “Sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje”.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti