18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Finalni turnir omladinske lige na Šibovima

Još jedno veliko priznanje koje je svojim radom i ogromnim uspjesima zaslužio FK Borac Jelah, pored prijateljske utakmice sa šampionom naše države FK Sarajevo, već u subotu i nedljelju na jelaškim Šibovima imat’ ćemo još jedan veliki sportski događaj.
Sa ponosom možemo reći da je na adresu našeg kluba došla i zvanična odluka i potvrda Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine o mjestu odigravanja završnog turnira Omladinske lige Bosne i Hercegovine II stepen takmičenja.
13. i 14.06.2015. (subota i nedjelja) na stadionu Šibovi u Jelahu će se održati Finalni turnir za najbolje kadetske selekcije FBiH, a koje se ne takmiče u Premijer ligi BiH..
Naime, u skladu sa UEFA odlukom u kojoj u prvom stepenu takmičenja učestvuju omladinske ekipe klubova koji se takmiče u BH Telecom Premijer ligi BiH, NS FBiH u cilju kvalitetnog razvoja i afirmacije mladih nogometaša iz nižih rangova takmičenja je donio odluku o organizaciji finalnog turnira najuspješnijih klubova iz FBiH a čiji seniori nastupaju pod ingerencijom NS FBiH.
– Za ovaj uspjeh su najzaslužniji svakako naši kadeti koji su u svojoj debitantskoj sezoni završili na odličnom drugom mjestu u grupi Centar, odmah iza ekipe FK Željezničar iz Sarajeva i koji su jedina dva poraza upisala samo od ove šampionske ekipe.
– Osim njih svakako najveće zasluge idu i upravi kluba FK Borac iz Jelaha koji svojom ozbiljnošću i predanosću klubu rade gigantski posao zbog kojeg je naš klub dobio reputaciju jednog ozbiljnog, uređenog kluba, i kluba sa odličnom omladinskom školom.
– Travnjak i infrastruktura stadiona Šibovi u Jelahu je bio od presudnog značaja za dobijanje jednog ovako sportskog događaja.
– Sam Jelah sa svojom hotelskom i motelskom ponudom.
– I na kraju ali ne i manje važnim za dobivanje ovog domaćinstva su i naši vjerni navijači , i kako nam je savez javio FK Borac Jelah na utakmicama omladinskih selekcija ima najmasovniju i najkvalitetniju publiku.
Nogometni savez FBiH snosi jedan dio troškova, ali i naš klub kao domaćin je morao da ispuni veliki broj uslova i tehničkih zahtjeva, ali uprkos finansijskim izdacima Upravni odbor kluba ni jednog trena nije dvojio o važnosti odigravanja ovog turnira u Jelahu i isti je prihvatio.
FK Borac je kolo prije kraja svog prvenstva i pobjedom u Visokom protiv odlične NK Bosne, kao predstavnik grupe Centar obezbjedio učešće na ovom turniru,a o preostala tri kluba učesnika iz Omladinskih liga BiH grupa Jug, Sjever i Zapad ćemo dobiti informaciju od nadležnog saveza, kao i o satnicama održavanja utakmica.
Čestitamo i zahvaljujemo svima koji su zaslužni za ovaj sportski događaj, i pozivamno sve naše navijače, kao i ljubitelje sporta da 13. i 14. juna dođu na Šibove i pogledaju ove mlade šampione u borbi za osvajanje ovog prestižnog turnira.
U životu je važno biti Borac !

FKBorac.jelah.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti