29 C
Tešanj
Petak, 12 Jula, 2024

Firma Famus Gradnja brinuti će se o porodicama stradalih radnika

Smrtno stradali radnici na rušenju skele jučer u kasnim poslijepodnevnim satima u ulici Hiseta su Razim Halilović i Enes Halilović iz Tešnja.

Razim Halilović je iza sebe ostavio dvoje maloljetne djece, sina i kćerku koji pohađaju osnovnu školu, a Enes dvojicu sinova.

Obzirom da su njihove supruge nezaposlene i porodice sada ostaju bez prihoda, razgovali smo sa upravom firme PJ FAMUS-GRADNJA 3 d.o.o., Karahmet Kemalom, koji nam je rekao da su stradali radnici imali redovno osiguranje i stalni radni osnos.

“Firma ce svakako učestvovati, mi posjedujemo i policu osiguranja od renomirane osiguravajuće kuće. Mi smo spremni i njihovu djecu zbrinuti i školovati”, rekao je Karahmet za Source.ba.

Kada je u pitanju treći radnik, tridesetdevetogodišnji Nevzet Halilović, koji je imao teške tjelesne povrede, a sada je van životne opasnosti, iz firme istiću da će on sada na bolovanje. Nevzet ima troje djece. Srećom, on je van životne opasnosti i o njemu se brinu ljekari na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“Riječ je o pacijentu inicijala N.H. rođen 1976 godine. on je smješten na Klinici za Ortopediju i traumatologiju na intenzivnom odjelu. Njegovo stanje je stabilno, možemo reći da je van životne opasnosti, pod intenzivnim je nadzorom ljekara klinike za Ortopediju i traumatologiju. Kod njega je riječ o povredama trupa, povredama kičme i ima prijelom jedne ključne kosti. Više informacija svakako u narednim danima, ono što je najbitnije je da je čovjek van životne opasnosti”, izjavila je Muamera Šehić, potparol KCUS-a, za Source.ba portal.

“Kada je u pitanju treći radnik, on će na bolovanje. Ide na bolovanje, na oporavak i rehabilitaciju, to je minimum što mora proći”, kažu iz PJ FAMUS-GRADNJE 3 d.o.o. za naš portal.

Obzirom da su radovi na ovakvim poslovima jako opasni, pored standardnog osiguranja, ovi radnici su imali i posebnu policu osiguranja.

“Osiguranje na radu imamo, to je standardno, a pored toga imamo još policu osiguranja za kompletan objekat na određenu vrijednost. Tako da, radnici bi trebali putem toga biti obeštećeni, ali život niko ne može vratiti ni novcem, ni ničim”, rekao je Karahmet.

Source.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti