20.5 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Firma Koža-komerc Tešanj: Radnici koji su imali kontakt sa zaraženom su u izolaciji

S obzirom da imamo pritisak od strane pojedinaca, ali i razna nagađanja o trenutnoj situaciji u našoj firmi, osjećamo potrebu da informišemo građanstvo o trenutnoj situaciji koja se može desiti svima nama, a nekima se već i desila. 

Sama činjenica o saznanju da imamo zaraženu osobu nam je teško pala, kako zbog radnika tako i zbog poslovanja naše firme. Ono što je evidentno i što se desilo neka bude opomena svima. Oboljela radnica bila je na bolovanju od 16. maja jer se nije osjećala dobro i sumnjala je da slabost potiče od posta. Nakon odlaska ljekaru prisustvo zaraze koronavirusom potvrđeno je 21.maja. 

 

Osobe koje su imale kontakt sa zaraženom su u izolaciji. Firma je dezinfikovana svaki dan i dok nismo saznali za zaraženu. Poduzeli smo sve mjere koje nalaže epidemiološka služba, te se nadamo da će ovo biti prvi i zadnji slučaj u našoj firmi. 

Zajedno sa ljekarima Doma zdravlja pratit ćemo stanje i reagovati po potrebi. Naša firma je društveno odgovorna i nemamo namjeru da nešto krijemo, ali imamo namjeru da zadržimo radnike u ovim teškim vremenima. Budite oprezni! Ponavljamo svima se ovo sutra može desiti”. – saopćili su iz firme Koža komerc za ZOS radio.

Redakcija

Povezane vijesti

Najnovije vijesti