27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Firma Madi dobitnik ISO 9001 certifikata

Uz prisustvo ministra ekonomije Turske Nihata Zeybekcija, u četvrtak 10. aprila na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) svečano će biti uručeni prvi zajednički certifikati ISO 9001, koje dodjeljuju Turski institut za standardizaciju (TSE) i Institut za standardizaciju …

… Bosne i Hercegovine (BAS), javlja novinar Anadolu Agency (AA).

U okviru ove ceremonije, certifikat ISO 9001, koji je inače najprestižniji svjetski certifikat koji potvrđuje najveću moguću kvalitetu proizvoda, biće dodijeljen firmi “Madi” iz Tešnja, te Univerzitetu IUS. Na ceremoniji će također biti uručen i halal certifikat restoranu koji se nalazi u kampusu Univerziteta IUS.

Prema riječima koordinatora Kancelarije TSE-a i Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) Faruka Berata Akcesmea, Turski Institut za standardizaciju ima svoje kancelarije u vise od 30 zemalja.

Akcesme je istakao da je potrebno naglasiti da je ovo prva dodjela zajedničkog certifikata TSE-a i BAS-a, kao i prvog halal certifikata koji u BiH dodjeljuje TSE.

Ceremoniji dodjele certifikata na IUS-u, pored ministra Zeybekciya, prisustvovat ce i direktor Instituta za standardizaciju BiH (BAS) Aleksandar Cincar, predstavnici turskih institucija u BiH, te mnogobrojni gosti.

Podsjetimo, bivši ministar nauke, industrije i tehnologije Republike Turske Nihat Ergun, u okviru posjete Bosni i Hercegovini, 27. juna 2013. godine otvorio je Ured za partnersko rješavanje pri institutu za standardizaciju Turske (TSE), koji trenutno u BiH djeluje u saradnji sa Institutom za standardizaciju Bosne i Hercegovine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti