16.3 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Firma Madi potpisala ugovor o kupovini opreme za najveću klaonicu u regiji

Do kraja 2014. godine trebala bi biti puštena u funkciju jedna od najvećih i najmodernijih klaonica u regiji i to u vlasništvu Mesne industrije Madi Tešanj.

Rezultat je ovo potpisivanja ugovora između firme Madi d.o.o. kao kupca, i holandske firme Meyn kao proizvođača opreme, upriličenog danas u prostorijama MI Madi Tešanj. Ugovorom je predviđeno da do 31.12. 14. godine klaonica bude puštena u rad, i to u novoizgrađenom objektu na novoj lokaciji u industrijskoj zoni u Bukvi.

” Nova klaonica biće urađena po propisima koje zahtjeva EU regulativa, i mi se ujedno ovim projektom pripremamo i za tržište EU”, riječi su dir. proizvodnje Madi d.o.o. Tešanj Edina Jabandžića. “Nova klaonica podrazumijeva potpuni stepen automatizacije, međutim obim posla koje se planira proširiti do tada svakako će zahtjevati i dodatna zapošljavanja, što je svakako jako bitno za zajednicu. Potpisavanjem ovog ugovora stavljena je kruna na 20 – godina uspješnog i predanog rada vlasnika i uposlenika firme”

MI Madi Tešanj u ovom momentu jedan je od najvećih proizvođača proizvoda od piletine u BiH, i gdje bi realizacijom ovoga projekta svakako trebala učvrstiti svoju poziciju na tržištu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti